Ankara Su Deposu
Ankara Su Deposu
Ankara Su Deposu
Ankara İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan merkez şehirlerden biridir. Sıvı maddelerin depolanmasına ve korunmasında Ankara su deposu hizmet vermektedir. Yüksek kalite üretimleri ile çeşitli ürünler sunmaktadır. Sağlam yapıları ile zorlu iklim koşullarına karşı dayanıklıdır.
Su tankları üretiminde üç temel maddeyi baz alır. Paslanmaz çelik, polyester ve plastiğin hammaddesinden su deposu üretimi gerçekleştirilmektedir. Uygun fiyat performans aralığı sayesinde müşterisinin bütçesini zorlamamaktadır. Bunun yanı sıra dikdörtgen, kare, daire ve silindir şekillerinden su tankları üretilmektedir. Ayrıca konumlandırma olarak dikey ve yatay pozisyonlar verilmektedir. İç Anadolu Bölgesi’nin iklim şartları sebebiyle suya erişim gün geçtikçe sıkıntı yaratmaktadır. Doğal su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı sebebi ile kuraklık bu bölgelerde daha sık görülür.
Yağışlı bir iklime sahip olmadığı için tarlalardaki ürünlerin su ihtiyacı depolar vasıtasıyla karşılanmaktadır. Yağışlı olmayan havası ve kurak iklimi sebebiyle su deposuna ihtiyaç duyulmaktadır. Ankara su deposu bu alanda yüksek kalite ve sağlam ürünleri ile hizmet vermektedir. Doğa dostu yapıları sayesinde geri dönüşümü oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra yapıldıkları malzemeye göre kullanım alanları da değişir.
Ankara Su Tankı
Polietilen hammaddeler kullanılarak üretilen su depoları pek çok alanda hizmet vermektedir. Gıda sektöründe de sıklıkla kullanılan plastik su depoları yiyecekte herhangi bir koku üretimine neden olmaz. “Food Grade” adıyla bilinen yapıları sayesinde gıda ürünleri ile temas edebilir.
İçme suyu, gıda ve katı atıkların kolaya depolanabileceği Ankara su deposu insan sağlığına zararlı pek çok maddenin uzak tutulmasında aktif rol oynamaktadır. Su depoları UV stabilizasyonu sonucu güneşten gelen zararı ışınlara karşı direnç göstermektedir.
Ankara Su Deposu Hizmeti
Su depolarının toprağın altına gömülen tasarımları da bulunmaktadır. Maddenin güneş ışınlarından ve su deposunu darbelere karşı korumayı amaçlar. Toprağa gömülecek olan polietilen yapıdaki su deposu belli işlemler sonucunda montajlanır. 20-25 santimetre civarında beton kaplama ile çevrelenen su deposu toprak altı maddelere karşı korunur.
Uzun ömürlü olmasının yanı sıra uygun fiyat ağırlığı ile hizmet vermektedir. Tarım, hayvancılık Sanayi Gıda ve Kimya endüstrisinde sıklıkla kullanılan Ankara su deposu farklı modelleri sayesinde amacına uygun tasarlanır
Ankara Plastik Su Deposu Türleri
Ankara su deposu modelleri farklılık göstermektedir. Polyester, polietilen, metal su depoları, modüler, beton ve fayans yapıları sayesinde her alanda kolaylıkla kullanılır.
Dayanıklı yapıları sayesinde müşterilerine en uygun fiyat aralığını sağlamaktadır. Okul, hastane, otel, sosyal tesislerde ve askeri konutlarda su depoları sık sık kullanılmaktadır.
Bölgenin yapısına göre farklılık gösteren su depoları modelleri ile hizmet vermektedir. Uzun ömürlü olmalarına rağmen yosunlaşma görülmez Polyester su tankları 5 ila 100 ton arasında sıvı depolama işlemini gerçekleştirir.
Toprak altına yerleştirme imkanı sebebi ile pek çok alanda hizmet vermektedir. Yatay ve dikey modelleri ile montajı yapılacak yere uyum sağlar. Hijyenik yapısı sayesinde insan sağlığına tehdit oluşturmaz.
Ankara Paslanmaz Su Deposu Çeşitleri
Polietilen su depoları pürüzsüz ve esnek yapıları darbeler karşı dayanıklıdır. Ekonomik ve uzun ömürlü yapısının yanı sıra temizleme işlemleri kolaylıkla gerçekleşir.
Ankara su deposu modelleri arasında modüler tanklarda bulunur. Bu yapılar özel sac parçalarının birleştirilmesi sayesinde oluşturulur. Paslanmaz çelikten üretilmektedir.
Metal su depoları da da paslanmaz çelik kullanılır. Bakteri ve mikroorganizmaların üremesini engelleyen bir yapıya sahiptir. Deponun içerisinde bulunan maddenin sıcaklığını dengelenerek bakteri üremesine engel olur. Su depoları modelleri arasında e pahalı olanı fayans depolardır. Özellikle izolasyon ve yalıtım açısından oldukça verimi depo türleri arasında yer alır.
Beton su depoları yalıtım ve izolasyona ihtiyaç duyar. Bu tür su depoları deprem, darbe ve sarsıntılarda kolayca etkilenir. Bu sebeple zorunlu olmadıkça beton yapıya sahip depolar kullanılmaz.
Ayrıca maliyet olarak da pahalıdır. polyester ve polietilen yapıya sahip su depoları genellikle beyaz ve mavi renktedir. Mavi ve beyazın su depolarında kullanılmasındaki sebep ise yosunlaşmayı engellemesidir.
Farkı tasarım ve modelleri ile kullanacağınız yere göre farklılık göstermektedir. Plastik yapıya sahip olan su depolarının temizliği yılda iki kez yapılmalıdır. İçerisindeki maddeye göre bu süreç değişiklik göstermektedir.
Su depolarının tasarımları arasında en dikkat çeken tür silo depolarıdır. Konik yapıları sebebi ile içerisindeki sıvı madde kolayca boşaltılıp yerleştirilir.